Informatief

Laagste kredietrente vergelijken

Het kan iedereen overkomen: je hebt meer geld nodig dan wat je momenteel hebt. In dat geval is het interessant om een doorlopend krediet af te sluiten. Daarbij wil je uiteraard wel profiteren van de beste voorwaarden. Via ons overzicht kan je eenvoudig de laagste kredietrente vergelijken.

Wat is de laagste rente doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet houdt in dat je van een bank een bepaald krediet krijgt, gedurende een bepaalde tijd. Bijvoorbeeld: 10.000 euro met een looptijd van 60 maanden, gedurende welke periode de rente niet wijzigt. Tijdens die vijf jaar mag je maximaal 10.000 euro lenen van de aanbieder. Je kan op elk moment aflossen of juist weer geld opnemen (tot de limiet is bereikt). Over het openstaande deel betaal je rente. Dat maakt het belangrijk om de actuele rentes in de gaten te houden zodat je de beste lening kan vinden.

Hoe kan ik het doorlopend krediet berekenen?

De rente op een doorlopend krediet hangt af van enkele persoonlijke omstandigheden. De aanbieder kijkt vooral naar deze factoren: hoeveel wil je maximaal lenen, wat is je leeftijd, wat is je inkomen en heb je een eigen huis? Wil je met meer details een lening vergelijken, vul dan die informatie in of kijk op Geld.nl. Vervolgens kan je een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen of direct een lening aanvragen.

Is de rente doorlopend krediet aftrekbaar?

Sinds 2001 is de rente van consumptieve kredieten, zoals het doorlopend krediet, niet meer fiscaal aftrekbaar in box 1. Wel mag je de rente van de belasting aftrekken als de lening puur is bestemd voor de eigen woning. Gebruik je de lening om je woning te onderhouden of verbeteren, dan wordt het bedrag voor de inkomstenbelasting opgenomen in box 1. Ook kan een persoonlijke lening of een doorlopend krediet in box 3 worden afgetrokken van het eigen vermogen.

Waar vind ik het goedkoopste doorlopend krediet?

Kijk bij de overzichten niet alleen naar de nominale rente maar ook naar de effectieve jaarrentes die wij vermelden. Een lening afsluiten doe je pas als je weet hoe en wanneer de bijkomende kosten in rekening worden gebracht. Ga niet blind ervan uit dat de rente de enige kostenpost is, er kunnen ook afsluitkosten zijn. Speur tevens naar de leningen die het best bij jouw situatie passen. Soms hanteren aanbieders een minimale of maximale leeftijd, of zijn er bepaalde eisen over de aard van je inkomsten (zoals: ben je een ondernemer of werknemer?).

De laagste kredietrente vergelijken

Voor dezelfde leensom met dezelfde looptijd lopen de kredietrentes soms extreem uiteen. Zo kan de ene aanbieder 4% verlangen en de andere dik boven de 8%. Zorg dat je niet door een gebrek aan informatie verkeerde keuzes maakt. Op Rente.nl kun je de laagste kredietrente vergelijken en kan je veel onnodige kosten vermijden.