Informatief

Een lening afsluiten om een auto te kunnen financieren

Mogelijk is je auto onlangs kapot gegaan, waarbij het niet rendabel is om te investeren in een reparatie van de auto. Verstandiger kan het in zo’n geval zijn, om naar een nieuwe auto uit te kijken! Wanneer je hier niet direct voldoende budget voor hebt, kan een auto financieren met een autolening het overwegen waard zijn. Naast het afsluiten van een lening behoort ook het leasen van een auto tot de mogelijkheden. Hierbij heb je de keuze tussen operational- en financial lease. Van beide leasemogelijkheden valt financial lease enigszins te vergelijken met het afsluiten van een lening. Je betaalt hierbij maandelijks een deel van de auto af, waardoor deze aan het eind van je leasecontract tot je eigendommen behoort.

 

Verschillende leningen met elkaar vergelijken

Wanneer je een lening afsluit voor de aanschaf van een nieuwe auto, wil je profiteren van een zo laag mogelijke rente. Er zijn handige tools op internet te vinden, waarmee je heel eenvoudig leningen met elkaar kunt vergelijken. Een voorbeeld van zo’n tool is Overstappen.nl! Of je nu geld leent voor de aanschaf van een auto of bijvoorbeeld voor een verbouwing in huis; deze website biedt een handig overzicht van de kredietverstrekkers met de laagste rente. Houd er rekening mee dat het van verschillende aspecten afhankelijk is, of je de lening ook daadwerkelijk krijgt uitgekeerd na het aanvragen hiervan. Denk bijvoorbeeld aan nog lopende leningen.

 

Kijk goed naar de voorwaarden van leningen

De rente die voor een lening betaald moet worden is niet het enige aspect om op te letten bij het vergelijken van leningen. Kijk bijvoorbeeld ook naar de mogelijkheid om een lening vervroegd af te lossen, zonder hier een boete voor te hoeven betalen. Boetevrij versneld aflossen is niet altijd mogelijk, omdat kredietverstrekkers hierbij rente en dus inkomsten mislopen. Vaak vind je hier meer informatie over op de website van kredietverstrekkers.