Wat is deposito sparen?

Deposito sparen is een vorm van sparen waarbij je je spaargeld voor een langere tijd vastzet. De rente deposito die je krijgt op een deposito rekening is hierdoor over het algemeen hoger dan bij een reguliere spaarrekening. Doordat er veel verschillende vormen van deposito sparen bestaan, kun je bijna altijd wel een bank vinden die bij jouw wensen aansluit.

Wij zetten graag alle banken die deposito’s aanbieden voor je op een rijtje. Een groot aantal spaarbanken biedt wel een vorm van deposito sparen aan. Denk bijvoorbeeld aan grotere banken zoals ABN, Rabobank en SNS Bank. Maar ook verzekeraars zoals Centraal Beheer, Delta Lloyd en OHRA bieden mogelijkheden voor deposito’s.

Tot slot zijn er ook nog banken die zich in het bijzonder specialiseren in deposito sparen. We bieden je in onze vergelijking graag een overzicht van alle aanbieders. Zodat je zelf kunt zien waar je de deposito rekening met de hoogste rente kunt openen die past bij jouw wensen.

rente deposito sparen

Rente Deposito 1 jaar vast

Wat alle deposito rekeningen gemeen hebben, is dat niet alleen je spaargeld gedurende een bepaalde periode vast staat, maar ook de rente staat voor die periode vast. Bij kortere termijn spaardeposito’s kan dit al starten vanaf 3 maanden. En bij lange termijn spaardeposito’s staat de deposito rente minimaal voor 1 jaar vast.

Voor lange termijn deposito’s zijn er zijn verschillende opties, variërend van 1 jaar tot 20 jaar vaste rente. Uiteraard kun je de hoogste spaarrente over het algemeen krijgen wanneer je je geld zo lang mogelijk vast zet. Maar een hogere rente betekent daardoor ook vaak dat je tussendoor geen beschikking hebt over je geld. Tenzij je bereid bent een boete te betalen voor tussentijdse opnames.

Het is dus met name een investering op lange termijn, waarover je het best zorgvuldig nadenkt. Alle deposito aanbieders en de actuele rentes kun je vinden in onze vergelijking.

Deposito rente verwachting

De hogere rente maakt over het algemeen het sparen op een deposito rekening erg aantrekkelijk. Zeker nu de rente die je krijgt op een reguliere spaarrekening steeds verder terug loopt, is de verwachting dat het deposito sparen steeds meer zal worden gebruikt.

Niet alleen is de rente op een depositorekening hoger, maar ook ervaren veel deposito spaarders de zekerheid van een vaste rente als erg prettig. Je hoeft hierdoor nooit bang te zijn voor fluctuaties in de markt en dat geeft een hoop rust.

Denk je dat rente deposito sparen ook voor jou een goede investering kan zijn?
Gebruik dan onze vergelijker om de verschillende mogelijkheden en actuele rentes met elkaar te vergelijken!